ETEN & DRINKEN, GLOEDNIEUW, ROTTERDAM

La Buvette, Rotterdam

barts-boekje-buvette-1

Rotterdam heeft er weer een mooie plek bij. Sinds kort is in het hart van de stad grand café La Buvette geopend. In het monumentale Erasmushuis (ontworpen door architect W.M. Dudok) om precies te zijn, waar je uitkijkt over de Coolsingel – prima vertoeven kunnen we vertellen. Je kunt bij La Buvette terecht voor een ontbijt, lunch of borrel en op vrijdag kun je er ook dineren. Alles wat op tafel komt, is geïnspireerd op de Franse en Belgische keuken en wat het precies wordt, is afhankelijk van het seizoen. En de nukken van de chef. Ontbijten kun je er met een simpele croissant maar ook met pancakes met bacon of Nutella.

barts-boekje-buvette-1

Voor lunch wordt het kiezen tussen de huisgemaakte pastrami salade met vijgen, de vele baguettes traditionele en de specialiteit van het huis: steak tartaar (LIEVELINGS). En van de garnalenkroket tot de filet americain, alles wordt huisgemaakt door chef Fabian Oldenburger en zijn team en werkt samen met meesterboulanger Hiljo Hillebrand. De sfeer bij La Buvette lijkt misschien chique, maar La Buvette streeft juist naar laagdrempeligheid en het menu is dus hartstikke betaalbaar. Hier kun je prima uitgeput neerploffen na een shopsessie of nestelen met je laptop (goeie wifi!). En ben je nou meteen zwaar fan van de huisgemaakte patés, quiches, wijnen, patisserie en andere lekkernijen? Een aantal van La Buvette’s specialiteiten kun je meenemen naar huis. Zeker de moeite waard om even te spieken aan de stijlvolle bar. La Buvette.

Ook leuk