WINKELEN

Long Live The Queen

Barts Boekje Jr - Queen Ibiza

Onlangs hadden we het ware genoegen om Hetty van Driest te mogen ontmoeten. Zij is de passie en het brein achter het unieke en eigenzinnige meisjeslabel ‘Long live the Queen’ (you gotta love the name!). In haar paradijsje midden in de campo van Ibiza gebeurt het allemaal, alle Long Live The Queen-magie. Want ja, op Ibiza bedenkt, ontwerpt en styled de vakvrouw met jarenlange ervaring in de kinderlabelbranch alles zelf.

Barts Boekje Jr - Queen Ibiza 3Tijdens een bezoek jaren geleden aan verschillende fabrieken schok zij zo van de erbarmelijke omstandigheden dat ze letterlijk huilend besloot nooit meer op deze manier kleding te willen maken.

En zo ontstond Long live the Queen. Gedurende het gehele ontwerp- en productieproces van dit label probeert zij wáár ze kan op een sustainable manier keuzes te maken. In een wereld waar al zoveel is van alles, is zij continue op zoek naar materialen die er al zijn. Zo koopt ze oude textiel op en zal ze altijd op zoek gaan naar bestaande partijen knoopjes i.p.v. zelf nieuwe te produceren. De productie gebeurd zo veel mogelijk in fabrieken in Portugal, omdat daar de omstandigheden beter zijn dan op de meeste andere plekken in de wereld.

Uiteraard moet ze soms concessies doen, want hé, het blijft mode; het moet ook gewoon móói zijn. Maar waar ze kan neemt zij de bewuste keuze. En dat vinden wij al heel wat.

En de kleding zelf? Dat is een onweerstaanbare collectie vol met limited editions en easy to wear pieces voor stoere, eigenzinnige meiden van 4 tot 14 jaar. Gemaakt van upcycled textiel, organic jerseys en zachte breisels in mooie warme en zachte kleuren. Tikkie retro, tikkie brutaal, spannende kleurencombinaties, scherpe teksten, girlie maar toch ook stoer… Hetty, you and your Queen just rock!

Barts Boekje Jr - Queen Ibiza 2

De kleding is online te koop en er zijn tevens meerdere verkooppunten in Nederland, België, Duitsland en Scandinavië. Op Ibiza is het vanaf komend seizoen in de conceptstore van Los Enamorados te verkrijgen.

(Fotocredits: Liselore Chevalier)

x Maud

Ook leuk