FESTIVAL, HEEL NEDERLAND, VAKANTIE

Dé festivals met kinderen van zomer 2018 (0+)

Festivals met kinderen 1

In het pré-kind tijdperk bestond de zomer voor een groot deel uit de fijnste festivals afslenteren. Dat waren tijden. Gelukkig poppen er steeds meer events op waar je je ook prima-de-luxe met kinderen kunt vermaken. Dit zijn voor zomer 2018 dé muziekfestivals waar je met de complete posse heen wilt. En mocht het last minute toch lukken om een oppas te regelen, dan kun je op een aantal van onderstaande events ook heel goed los met de grote mensen:

festivals met kinderen 2

Here Comes The Summer – Vlieland – 4 t/m 6 mei
De zomer begint met ‘het zusje van’. In de de meivakantie neemt Here Comes The Summer namelijk ons liefste Vlieland over, net zoals het populaire Into The Great Wide Open jaarlijks in september altijd doet. Wie slim is heeft de boot al gereserveerd en accommodatie geregeld. De optimisten onder ons gaan voor een tentje, maar wij kennen die-hards die nachtenlang lagen te klappertanden in hun slaapzakjes. Hoe dan ook: dit kleinschalige festival kent twee podia en er is rondom het muzikale programma genoeg tijd om over dit heerlijke Waddeneiland te cruisen (zie Vlieland-galore op Bart). De meest sfeervolle festivalsetting it is.

Hemeltjelief – NDSM Werf Amsterdam – 10 mei (Hemelvaart)
Op de een of andere manier is het áltijd tropisch met Hemelvaart en staan we met factor 50 op de bleke neuzen op Hemeltjelief. Dit event op hét festivalterrein van Mokum mag niet ontbreken in deze lijst, want dit jaar is alweer de 10e editie. Dat betekent dat bezoekers nu alvast mee kunnen stemmen welke acts van het afgelopen decennium terug mogen komen. Sowieso zijn er allerlei grappige theateracts, kunnen de allerkleinsten aan de gang met reuzenbellenblaas en is er iets in de categorie ‘waterpret’. En mocht je ineens toch een babysitter hebben gecharterd, dan kun je tot een uur of 3:00 door tijdens de afterparty in het Noorderlicht.

KinderMuziekfestival – Ruigoord – 9 + 10 juni
Zie – even naar beneden scrollen – KinderMuziekfestival Bergen. De kaartverkoop start 1 maart.

Festivals met kinderen 3

Camp Moonrise – Meer van Bussloo – 22 t/m 24 juni
Een nieuwkomer waar we gelijk de hoogste verwachtingen van hebben. Want: setting is check, eerste namen zijn check en het culinaire menu is check. Tijdens deze weekender aan het prachtige meer van Bussloo geniet je met de complete fam van singer-songwriters én elektronische beats. Eten doe je op niveau bij pop-up restaurant The Greenhouse en om zo nu en dan even op te laden zijn er yogaklasjes en hot tubs. Dan zijn we al verkocht. Als je jezelf dan ook nog presenteert als ‘boutique festival’, dan weet je dat wij van Bart stante pede een plekje op de (family) camping reserveren. Tot dan!

Festivals met kinderen 6

Cactusfestival – Brugge, België – 13 t/m 15 juli
Ieder jaar weten zo’n 25.000 bezoekers in het tweede weekend van juli de Belgische stad Brugge te vinden. In het mooie Minnewaterpark treden dit jaar in ieder geval Triggerfinger, Nils Frahm en Mogwai op. En wij verwachten dat er nog wel wat klinkende namen aan de line-up worden toegevoegd. In het kids gedeelte, Cactus Oasis, zijn allerlei activiteiten voor de kleine festival troopers. Biertje, hangmat en het leven is goed.

KinderMuziekfestival – Bergen – 15 juli
Na een grandioos debuut in 2016, komt KinderMuziekfestival nu voor het tweede jaar op rij terug op twee locaties, waaronder in de culturele buitenplaats Kranenburgh in Bergen. Omdat de voorgaande edities binnen no-time uitverkocht waren, tippen wij je om de voorverkoop alvast nauwlettend in de gaten te houden. Het wordt in ieder geval een muzikale mengelmoes van jazz, klassiek, rock en pop en een strijkorkest speciaal voor baby’s. Voor wie zin heeft in een dag lang de vrolijkste bands en picknicken in het groen.

Festivals met kinderen 4

Zwarte Cross – Lichtenvoorde – 12 t/m 15 juli
Wie dit evenement alleen associeert met ‘brommers kieken’ heeft het mis. Op Zwarte Cross vind je namelijk óók 32 podia gevuld met stevige (rock)bands en theater. Feitje: binnen 24 uur na het in de verkoop gaan was 90% van de tickets al verkocht. Is je spruit nog onder de 1.40 meter? Dan mag ‘ie gratis naar binnen bij dit grootste festival van de Achterhoek. Helemaal als hij gek is op motorcrossen en spectaculaire stunts, hoort deze gewoon op het lijstje.

Welcome to the Village – Leeuwarden – 19 t/m 22 juli
Op nog zo’n sprookjesachtig terrein, recreatiegebied De Groene Ster bij Leeuwarden, strijkt jaarlijks een sfeervol festivaldorp neer. Welcome to the Village is hartstikke duurzaam, extra ruim opgezet en een plek waar iedereen zich thuisvoelt. Uiteraard is er een lekker muziekprogramma en zijn er verrassende theateracts, maar er is ook veel aandacht voor goed eten van lokale leveranciers. En als je dan toch in het hoge noorden bent, plak er dan een dagje achteraan in de culturele hoofdstad van 2018 (tips op http://www.bartsboekje.com/categorie/friesland/).

Landjuweel – Ruigoord – 25 t/m 29 juli
Over Landjuweel is nog mysterieus weinig bekend, maar gezien de voorgaande edities moet deze op De Lijst. En vanwege de locatie, want Ruigoord staat hoe dan ook gelijk aan een gezellige chaos. Wat back in the eighties begon als een kampeerfeestje, is inmiddels uitgegroeid tot een meerdaags laid-back festival. Het absolute hoogtepunt zal ook dit jaar weer de beeldenroute op zaterdagavond zijn, een bonte parade over het festivalterrein. Overdag kan je kleintje zich uitleven op het Kinderveld met silent disco en poppentheater en op zondag is er de legendarische kinderparade. Slapen met de kleintjes doe je in een eigen camper of op de familiecamping. Of in je eigen bed, like us. 😉

Festivals met kinderen 7

Shambala – Northamptonshire – 23 t/m 27 augustus
Wow, wat is dít een event dat we hoe dan ook een keer mee willen maken. Naar eigen zeggen is Shambala pionier op het gebied van de creatieve en intieme festivals, maar wij zien vooral de te gekke after movies en kleurige kiekjes. Verwacht hier meer dan 200 acts waaronder drag queen bingo, opzwepende balkan beats en de vetste dj’s. Op het familieveld van de camping is werkelijk alles te vinden dat je nodig hebt voor je koters. Er is ook de kids area Playtopia waar de kleinste festivalgangers kunnen dansen, kostuums knutselen en raven tijdens de Family Rave. En zoals op de site te lezen valt, is het hele festival kindvriendelijk, with a wild side.

Lollapalooza – Berlijn, Duitsland – 8 & 9 september
Je roept festival en je zegt Berlijn en dan weet je al dat het urban wordt en dat je er heen wilt. Om toch nog iets meer achtergrond mee te geven: Lollapalooza is een muziekfestival dat ooit begon in Chicago en dit jaar voor de vierde keer neerstrijkt in de Duitse hoofdstad. Grote namen passeerden al de revue (o.a. Kings of Leon, Radiohead, Martin Garrix, Hardwell, George Ezra) en hoewel de line-up van komende editie nog niet bekend is, durven we de tickets nu al wel te kopen. De kleine stuiterballen gaan gewoon mee, want er is een heus Kidzapalooza terrein waar de leukste live acts voorbij komen, de kinderdisco lekker gaat en dj’s de rest aan elkaar draaien. Wij voorzien een zonnige nazomer in Olympiapark Berlin.

Ook leuk