AMSTERDAM, Barts Boekje Junior, WINKELEN

Archive Store 2.0 Amsterdam

Barts-Boekje- Archive Store

Nu al het beste nieuws van het nieuwe jaar: Archive Store goes bigArchive Store 2.0 Amsterdam is coming en dat doet het al snel. Gelukkig. Precies op het juiste moment, tenminste wat yours truly betreft.

Even terug: mocht je Archive Stores niet kennen – sowieso zonde, ouders of niet: Archive Store is één van de weinige, misschien wel de enige (mag ik dat zeggen? ja dat mag ik zeggen) volledig pinterestproofwinkel van het land. Zo’n winkel waar je al dat mooie, zachte, duurzame spul voor je kleintje vind dat je online voorbij zag komen en dat – verdorie – veelal alleen online (en internationaal) te scoren is.

Bovendien is Archive Store Hollands hofleverancier van het Italiaanse Numero 74 dat de allermooiste – serious crush hier – gordijnen/ slaapzakken/ alles van stof maakt. Kijk zelf maar.

Barts-Boekje- archive store 1

Afijn, hoewel het misschien wat overdreven klinkt, is het wel een feit: Nederland is karig bedeeld wat betreft fysieke winkels met dit soort allermooiste (duurzame) merken. Dat is misschien ook niet zo gek: het is een niche natuurlijk, dat kinderspul en, ook toegegeven: niet iedereen kan of wil zijn bij elkaar gesprokkelde euro’s aan de kinderkamer uitgeven. Snap ik. En dat snappen de dames, Anna en Martine, achter Achive Store ook, vandaar dat ze een mooie – nee: prachtige – selectie maken met betaalbare (kraamcadeau’s galore!) en duurdere items. De focus ligt op de kinderkamer en het kinderlijfje (Archive Store heeft ook heerlijke producten voor in de badkamer en een kleine maar fijne selectie kleertjes) en veel van al dat moois misstaat allerminst in de woonkamer of waar dan ook in huis (gordijnen! vloerkleden! lampen!) .

Eigenlijk was er altijd maar één probleem: waarom is die winkel zo godvergeten klein?? Want wie op de site van Archive Store kijkt, ziet dat het assortiment veel groter is (Anna en Martine shippen overigens alles en wereldwijd, ook goed om te weten) dan wat er in de winkel te bevoelen en te besnuffelen valt. Dat vinden ze gelukkig zelf ook zonde en dus zochten, en vonden, ze een geschikte ruimte. En die is er nu!

Om de hoek van de Utrechtsestraat, op de rand van de Pijp en de binnenstad komt het nieuwe Archive Store feest van maar liefst 200 vierkante meter! Designspul voor de mini (en voor jezelf) gone good. We kunnen niet wachten.

Archive Store vanaf 1 februari 2018 @ Frederiksplein 16-18 Amsterdam

Ook leuk