ALLERHANDE TIPS

Dé 7 vintage kinderfietsen du moment

Barts-Boekje- bobbin

Er komt een moment dat de loopfiets niet meer voldoet en het tijd is voor the real deal. Dan mag het kroost een eerste echte fiets uitkiezen en dat proces sturen we graag een ietsie pietsie bij. Niks mis met een hysterisch roze ros, maar er zijn leukere retro varianten. Dit zijn volgens ons de zeven knapste tweewielers voor je mini:

Dé 7 vintage kinderfietsen du moment

The Gingersnap – Bobbin Bikes 

Als je je vierjarige chickie zelf een fiets laat uitkiezen, gaat ze ongetwijfeld voor de Gingersnap van Bobbin Bikes. En geef haar eens ongelijk. Deze Londense meisjesfiets is er in de mierzoete kleuren mintgroen of roze en komt standaard mét een mandje. Niks meer aan doen. In Nederland o.a. verkrijgbaar via koffiezaak annex fietsenwinkel Kamu in Breda (Kamu), Bobbin Bikes.com

little tokyobike – tokybike

Tokyobike is een sympathiek Japans merk dat fietsen ontwerpt om in de stad op te cruisen. Tokyo dus, maar ook in Amsterdam, Zwolle of Harlingen steelt je uk de show met deze strakke fiets. De simpele en functionele designs komen in frisse unisex kleuren. Het frame bevat een ingebouwd handvat waardoor ouders het fietsje makkelijk kunnen tillen. En weten allemaal hoe handig dat is als die laatste meters net te ver blijken. Deze kinderfiets heeft wel een volwassen prijsje en is o.a. te koop via Alley Cat in Maastricht (Alley Cat Bikes Coffee), Tokyo Bike NYC)

Barts-Boekje-veloretti

Veloretti Maxi Bananarama 

Iets minder gepeperd geprijst en mínstens zo stijlvol is de Veloretti Maxi. Laat je overigens niet misleiden door de naam, want deze uitvoering is wel degelijk voor je mini (van drie tot zes jaar). We kennen het Amsterdamse merk natuurlijk al van de oh zo prachtige fietsen voor volwassenen en nu kun je dus ook online zo’n leukerd voor je uk bestellen. Favoriete kleurtje? Havana blue, natuurlijk. Wil junior de fiets toch even passen en een testritje maken? Kan ook, bij de Bijenkorf of in de Veloretti showroom aan de Van Woustraat nummer 72 in Amsterdam.

Plaatje helemaal af maken? Scoor dan voor dochterlief zo’n al te lief fietsmandje van Olli Ella. Succes verzekerd!

Alpina Cargo

Hoewel we Alpina normaal gesproken aan de degelijke kant vinden, kunnen we de Cargo wel waarderen. En laten we wel wezen, als het over een eerste kinderfiets gaat is degelijkheid geen deal breaker. Sterker nog; een beetje hufterproof is zelfs een must. Voor de meiden is er keuze uit oudroze en lichtblauw en jongens hebben de opties zwart of legergroen. Voorop kun je nog een krat monteren en zijwieltjes in funky kleurtjes bestel je er los bij.

Barts-Boekje- KIDS PUBLIC BIKES

Sprout C1 – PUBLIC

Hoewel we er nog niet achter zijn hoe je deze beauty in Nederland krijgt, willen we ‘m je toch niet onthouden. De Sprout C1 van PUBLIC is namelijk zó cool. Het wordt of een brandweerrode uitvoering of een heel lichtblauwe variant. Wat ‘m zo uniek maakt zijn de felwitte wielen. In tegenstelling tot de andere fietsen uit dit rijtje heeft de Sprout alleen een terugtraprem.: Public

Popal Cooper 

Kleine jochies worden op hun beurt blij van de Popal Cooper in heel donkerblauw, – groen of mat zwart. De goedkoopste van het hele stel, maar dat zie je er niet aan af. Een stevige fiets met mooie leren handvaten en zadel. Deze bicicletta komt standaard met zijwieltjes en ook hier weer de optie om voorop een kratje te plaatsen. Popal

x Jorien

Ook leuk