BARTS BABY, Barts Boekje Junior

#stylethebump with Zalando

Barts-Boekje- Bellrose

Eerlijk? Ik heb het nog nooit zo relaxed en leuk gevonden om mezelf aan te kleden sinds ik zwanger ben. Oke, niet ‘sinds’: op het begin was het natuurlijk allemaal nog zo net-niet allemaal, maar sinds de buik een BUIK is… No problemo. Agreed: veel zwangerschapskleding is nog steeds om te huilen maar mán, wat is er ook een hoop leuks te scoren, leuks voor de zwangere maanden maar zeker ook leuks dat je daarna nog steeds prima aan kunt. Meer dan prima zelfs.

Barts-Boekje-zalando

Tips & tricks? Die komen in drievoud:

Leggings met wijde pijpen, colberts, wijde truien (mits winter dus) lange T-shirts (ergo het colbert) en A-lijn jurkjes – kind kan de was doen.

Schaf 1 of 2 ‘echte’ zwangerschapszaken aan: ten eerste een (spijker)broek met zo’n band, een klassiek gevalletje ‘zit lekker’. En kies dan wel meteen voor een echt klassiek gevalletje: denim of zwart, kun je maanden lang mee combineren tot je een ons weegt. Zwangerschapsaanschaf qua kleding nummer 2: een jumpsuit. Ben ik persoonlijk niet uit te meppen en de complimenten zijn legio.

Accessoires! Als er een moment is dat je schaamteloos kunt investeren in nieuwe schoenen en (hand)tassen, dan is het NU. Schaamteloos. Go!

Barts-Boekje-baum und pfergarten

Of er een one stop shop is? Ja dus. Het zal je misschien verbazen maar ik ben lately groot Zalando fan. Niet in de minste plaats omdat de Duitse webshop een geweldige collectie middensegment merken heeft zoals Sandro (lange colberts), Baum und Pferdgarten (wijde jurken en de beste leggings met uitlopende pijpen – dunne benen galore!), Jerome Dreyfuss (lievelings voor tassen), Free People (wijde flowy jurken, tops en jurkjes) – allemaal te vinden onder de kop ‘premium’.

Barts-Boekje-pilar

En bovendien een aantal oprecht fraaie zwangerschapsmerken waar je warempel in gezien wil worden zoals Slacks & CoIsabella Oliver (check het polkadot broekpak) en het meeste van Pietro Brunelli, en maar natuurlijk: Topshop Maternity! Nouja, en als je die dus combineert, dan kán het eigenlijk al niet meer mis gaan.

Barts-Boekje- hongkong

Mijn persoonlijke favorieten van de afgelopen tijd? Het zwarte tuinpak op de foto is deze, en de blauwe glitterlegging en de blauwe jurk zijn allebei niet van de zwangerschapscollectie, wel allebei van Baum en Pferdgarten: deze en deze. Nog niet op de kiek, wel in de kast en regelmatig aan het lijf: dit heerlijke hansopje van Topshop Maternity. O, en natuurlijk mocht ik ook een nieuwe tas van mijn favoriete tassenlabel: de Bobby in koraalkleur, perfect formaat voor elke dag.

Barts-Boekje-bali

Zalando

Ook leuk