Barts Boekje Junior, Geen categorie

Blue Print Amsterdam & Boromini

Barts Boekje - Boromini amsterdam

Soms ontmoet je iemand waarvan je gewoon weet: die gaat nog ver komen..

Nou, Celia Geraedts is er zo eentje. She and I go way back, maar op de academie was het al duidelijk: deze vrouw gaat ooit grote en mooie dingen doen… En het is al een tijdje ooit voor haar. Want nadat zij jarenlang succesvol was als (graphic) designer voor allerlei merken (grote namen waaronder Levi’s en Scotch & Soda), heeft zij inmiddels zelf al een tijdje haar eigen merk. En dat doet – als je het ons vraagt – niet onder voor eerder genoemde groten.

Barts Boekje - Boromini

Sinds 2013 Runt Celia haar eigen graphic & textile designstudio Blue print Amsterdam. Hier gebruikt ze traditionele ambachten om hedendaagse producten te ontwikkelen. Middels o.a. indigo technieken ontwikkelt ze unieke prints. Daarnaast is ze continu bezig met innovatieve ‘groene’/sustainable technieken. In haar studio geeft ze eveneens workshops en werkt ze aan design concepten en opdrachten voor vele denim gerelateerde & sustainable klanten, waaronder nog meer grote namen als Converse, Tommy Hilfiger, Marco Polo, Denham, Kings of Indigo, Tenue de Nimes, Levi’s Vintage en Maison Scotch.

Barts Boekje - Boromini 1 amsterdam

Maar ze maakt ook vrij werk, en op haar website zijn deze unique pieces te koop. (dus mocht je nog op zoek zijn voor de feestdagen, sla dan nu je slag) Denk aan mooie shawls, een sprei, prachtige indigo dyed tops en voor degenen wiens (blauwe) vingers nu zelf gaan jeuken: er zijn ook workshops te koop. Tijdens zo’n workshop leer je meer over het hele proces en maak je je eigen indigo kunstwerk.

Naast Blue prints Amsterdam is er sinds kort ook Boro mini, een puur natuurlijk en sociaal babylabel dat (op weg is naar) 100% sustainability, handgemaakt in het BORO*ATELIER in Amsterdam, waar Celia haar krachten bundelt met Lotte Terra. Boro betekent in het Japans ‘gebruik alles verspil niets’ en zij voegen daad bij woord. Alle producten worden gemaakt van oud textiel, waaronder boxkleden, hydrofiele doeken en lakens. Daarnaast zet Celia ook hier haar passie -oude ambachtelijke kledingverftechnieken in ere herstellen- naar hartenlust in. Met als resultaat werkelijk de meest prachtige wanna haves voor de mini!

Barts Boekje - Boromini 1

Binnenkort te koop in hun webshop, maar voor de ongeduldigen onder ons: zet 15 december maar in de agenda want dan opent BOROMINI voor het eerst de deuren van het BORO*ATELIER voor een heuse sample sale en presentatie van hun allereerste collectie babygoods. Onder het genot van muziek, gluwein en een kampvuur in de tuin naar hartenlust shoppen en dat ook nog op een totaal verantwoorde manier, dan heb je toch nog excuus meer?!..

v.a. 17:00 uur bij Broedplaats BOUW, Ferdinand Huyckstraat nr 6 Amsterdam West

p.s. heb je nog oude hydrofieldoeken liggen? Neem een stapel mee en je ontvangt 10% korting op je eerste bestelling!

 

x Maud

Ook leuk