Barts Boekje Junior, BEAUTY

Naïf Care

Barts-Boekje-naif1

Een verzorgingslijn voor baby’s. Dat klinkt wellicht een beetje overdreven – en gek – maar als je er een seconde over na denkt, dan is juíst dát helemaal zo gek niet. Exact dat zachte, onbevangen huidje verdient de meest voorzichtige zorg. Mini zal je nu en later dankbaar zijn als je er voor kiest om geen oh zo zoet ogende maar stiekem niet zo fris (lees: synthetische troep) zijnde billencrème, shampoo of zonnebrand loopt te smeren. En niet smeren is helaas ook niet altijd de optie. Want rode billetjes. Mehhhhh! Natuurlijk zijn er genoeg alternatieven die je wel veilig kunt smeren. Naïf Care is zo’n mooi alternatief. De meeste mama’s kennen het merk wel. En voor de mama’s die het nog niet kennen, check het uit. Leuk detail, het merk is opgericht door twee papa’s die zich in 2013 toen ze kinderen kregen verbaasden dat zelfs in babyverzorgingsproducten schadelijke stoffen zaten.

Enfin, het kinderskincaremerk is – je snapt het al – een enorme hit en Naïf kreeg zo veel vraag van enthousiaste mama’s naar een lijn voor vrouwen dat deze er wel moest komen. En voilà, de lijn is inmiddels uit. Het concept is hetzelfde; een ongecompliceerde lijn van verzorgingsproducten met natuurlijke ingrediënten en zonder vervuilende stoffen. De ingrediënten klinken soms nog wat angstaanjagend vinden we. Stearamidopropyl? Behentrimonium Chloride? En zo kunnen we er nog wel wat opnoemen. Maar goed, als ze ons verzekeren dat het veilig is… Op de website staat in begrijpbare taal wat voor ingrediënten er wel en niet in Naïf gebruikt wordt. Je ziet er ook het no-nonsense assortiment. Zo hebben ze geen 6 verschillende soorten shampoos, maar gewoon eentje. Want een shampoo moet goed zijn voor alle haartypen is de Naïf filosofie. Dito voor de gezichtscrème, douchegel en bodylotion. Mogen we nog een suggestie doen? Zonnebrand voor (het gezicht van) de mama’s. Want die voor de kindjes is zooo fijn.

Naïf Care

Ook leuk