Barts Boekje Junior, ELDA, SLAPEN, STRAND, VAKANTIE

Cabo de Gata, Spanje

Bart's-Boekje-Junior---Cabo-de-Gata

Zullen we een geheimpje verklappen? Er bestaat een plek, niet ver hier vandaan, waar het altijd mooi weer is (ook in de winter), weinig toeristen komen en de natuur ongerept is. We hebben het over Cabo de Gata, een hoek van de Spaanse provincie Almería waar dankzij het vulkanische karakter een microklimaat heerst. Voorheen kwamen er enkel natuurliefhebbende hippies, maar inmiddels vindt een groter publiek in de cactussen, palmen en pita’s, de verlaten strandjes en de prachtige, millennia oude rotspartijen een oase van rust. De kids kunnen er tijdens lange wandelingen in bomen en op rotsen klauteren, waarna je in de ‘grote stad’ San José een visje kunt eten terwijl de zon onder gaat achter de twee iconische vulkanen. Gezien het soort toerisme zijn er weinig hotels in Cabo de Gata, maar er zijn wel veel appartementen en bed&breakfasts te boeken. Wij zijn fan van de compleet ecologische huisjes van Albaricoques Rural: wit, strak en omgeven door olijfboompjes. Cabo de Gata

 

Ook leuk